נשמח לעזור גם לך להצליח!

אילו נתונים נקבעים בצו הראשון?

הקדמה

הקדמה

אילו ציונים נקבעים במהלך יום המיונים של הצו הראשון? למה משמש כל אחד מהציונים הללו ומה חשיבותו בשיבוצכם לתפקיד בשירות הצבאי? מה ההבדל בין קב"א לדפ"ר ומה בודקים בשלב אימות הנתונים?

מאמר זה נועד לעשות סדר במגוון המונחים הרצים ברשת ולרכז עבורכם את כלל הציונים המחושבים עבור כל מלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) לאחר שהתייצב בלשכת הגיוס לצו ראשון.
פרופיל רפואי בצו ראשון

פרופיל רפואי בצו ראשון

בתחנת הבדיקות הרפואיות יפיקו עבור כל מועמד את הפרופיל הצבאי שלו. הבדיקות כוללות הגשת הטפסים אותם יש למלא מבעוד מועד, בדיקת שתן, מדידה של גובה, משקל, לחץ דם ובדיקת ראייה. הפרופיל הצבאי נע בין 21 ל- 97, כאשר פרופיל 21 מזכה את בעליו בפטור משירות צבאי ופרופיל של 97 מעיד על כשירות לשירות קרבי. זכרו שגם למקבלי פרופיל 97 ייתכנו "סעיפים" שימנעו שירות ביחידות מסוימות, ובעלי פרופיל 21 יכולים עדיין להתנדב.

בטווחי הביניים שבין 97 ל- 21 ניתן למצוא פרופיל 82 המעיד על בעיה רפואית קלה אך על כשירות לשירות קרבי ביחידות שדה, פרופיל 77 המעיד על בעיה קלה עד בינונית (למשל נזלת אלרגית), פרופיל 72 המעיד עלבעיה בינונית ומונע שירות בחיל רגלים, פרופיל 64 המעיד על בעיה חמורה, מונע שירות קרבי לחלוטין, ומאפשר שירות ביחידות עורפיות בלבד, פרופיל 45 המעיד על בעיה חמורה ומאפשר תפקידים עורפיים שלא דורשים מאמץ כלל, פרופיל 35 המעיד על לקויות חמורות כמו סוכרת, חירשות, צליאק ועוד, פרופיל 31 המזכה בפטור מרוב המטלות ופרופיל 24 המעיד על חוסר כשירות זמנית.
צה"ר

צה"ר

צה"ר (ציון השכלה ראשוני) נקבע בשלב אימות הנתונים בהסתמך על מספר שנות הלימוד של המועמד והיקף הבגרויות שלו. הצה"ר של המלש"ב מהווה 40% מהקב"א של נשים המועמדות לשירות ביטחון ו- 17% מהקב"א של גברים המועמדים לשירות ביטחון.

ציון ההשכלה הראשוני נע בין 0 ל- 12, כאשר בעלי בגרות מלאה (בהסתמך על הצהרתם בדבר כוונתם לגשת לבגרות מלאה בשנה-שנתיים הקרובות) בעלי 12 שנות לימוד יקבלו צה"ר של 12.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
דפ"ר

דפ"ר

ציון הדפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) הוא ציון הנקבע על פי המבחנים הפסיכוטכניים אליהם ניגש המועמד לשירות ביטחון במהלך יום המבדקים של הצו הראשון. מבחנים אלה כוללים מבחני אינטליגנציה, אנלוגיות מילוליות, חשיבה כמותית ואנלוגיות צורניות.

ציון הדפ"ר נע בין 10 ל- 90, ומהווה 60% מציון הקב"א של נשים המועמדות לשירות ביטחון ו- 50% מציון הקב"א של גברים. הדפ"ר הממוצע באוכלוסייה עומד על 40.
צד"כ

צד"כ

צד"כ (ציון דרך כללי) הוא הציון שנקבע בהסתמך על ראיון ההתאמה לשירות צבאי שעוברים המלש"בים במהלך יום המבדקים. ראיון זה נערך לגברים בלבד ללא קשר לפרופיל הצבאי שלהם, מה שאומר שגם גברים המיועדים לשירות עורפי מחויבים לעבור אותו. הריאיון האישי מועבר על ידי מאבחנת פסיכוטכנית בחדר המיועד לכך.

בראיון האישי נשאל המועמד על עצמו וזה המקום להעלות בו קשיים, מחשבות ושאיפות בנוגע לשירות הצבאי. טווח הציונים בראיון נע בין 8 ל- 40, כשהממוצע בו עומד על 24.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
קב"א

קב"א

הקב"א (קבוצת איכות בצו הראשון) של המועמד מהווה אינדיקציה ליכולותיו, כישוריו והמוטיבציה שלו לשרת שירות צבאי מלא. הקב"א של המועמד לשירות ביטחון נקבעת באופן שונה עבור גברים ונשים: בעוד שאצל גברים מורכבת הקב"א מציון הדפ"ר (50%), ציון השכלה ראשוני (17%) וציון הראיון (33%), אצל נשים מורכבת הקב"א מציון הדפ"ר (60%) ומציון ההשכלה הראשוני (40%) בלבד.

ציון הקב"א נע בין 41 ל- 56, כאשר ציון הקב"א הממוצע באוכלוסייה עומד על 49. ציוני קב"א גבוהים יאפשרו שירות ביחידות ובתפקידים מבוקשים כדוגמת מודיעין, עיתונאות ואף יציאה לקצונה, בעוד שמועמדים עם קב"א נמוכה במיוחד יקבלו פטור משירות צבאי.
סימול עברית

סימול עברית

סימול העברית של המלש"ב נועד לאמוד את רמת העברית שלו ונקבע על פי מבדקי הדיבור, הקריאה והכתיבה של המועמד כפי שנבחנים בשלב אימות הנתונים של המועמד, כמו גם על פי פרק הבנת הנקרא המופיע יחד עם המבחנים הפסיכוטכניים.

בעוד שפרק הבנת הנקרא מהווה 25% מציון סימול העברית של המלש"ב, מבדקי הקריאה, הכתיבה והדיבור מהווים 75% ממנו. ציון סימול העברית נע בין 3 ל- 9, כאשר ציונים גבוהים מאפשרים שיבוץ בתפקידים מבוקשים כמו גם יציאה לתפקידי קצונה והדרכה.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר