נשמח לעזור גם לך להצליח!

התנדבות לצה"ל

מי יכול להתנדב לצה"ל?

מי יכול להתנדב לצה"ל?

לצה"ל יכולים להתנדב מועמדים לשירות ביטחון אשר עברו את הליך הצו הראשון ונמצא כי אינם כשירים לשרת בצבא, מסיבות שונות (בריאותיות, נפשיות וכו'). לעיתים, המועמדים לשירות ביטחון, כלל אינם מתייצבים בלשכת הגיוס ומקבלים פטור. סוגי הפטורים המזכים את המועמד מחובת השירות בצה"ל הינם: פטור רפואי, פטור נפשי, פטור מטעמי דת, פטור מטעמי מצפון וכו'.

מועמדים כאלו, המקבלים פטור משירות ביטחון, יכולים לקבל פטור זמני (24) או פטור קבוע (21). ברוב המקרים, בתום תקופת הפטור הזמני, המלש"ב מזומן ללשכת הגיוס וממשיך בהליכים על מנת לקבוע את כשירותו או אי כשירותו לשרת בצבא. האפשרות להתנדב פתוחה בפני כל מלש"ב הנמצא בגיל גיוס.

לפרטים נוספים יש לפנות ללשכת הגיוס בטלפון 3529*.
מסלולי ההתנדבות לצה"ל

מסלולי ההתנדבות לצה"ל

הזכאים לפטור משירות ביטחון יכולים להתנדב באחת משתי מסגרות: התנדבות לשירות לאומי, שלא במסגרת צה"ל או התנדבות לצה"ל.

ההתנדבות לשירות לאומי מציעה לפטורים משירות צבאי מגוון מסלולים, ביניהם: מסלולים לבנות דתיות, מסלול ממלכתי / חילוני, מסלול לחברה הערבית וכן פרויקטים לבעלי צרכים מיוחדים ופרויקטים לשילוב נוער בסיכון.
תהליך ההתנדבות לצה"ל

תהליך ההתנדבות לצה"ל

תהליך ההתנדבות לצה"ל מתבצע מול מדור פרט, וזהו חלק מתפקידן של מש"קיות ת"ש המשרתות בו. בשלב הראשון על מנת להתנדב לצה"ל יש צורך להגיש בקשה לאחראית מתנדבים במדור פרט שבלשכות הגיוס . מדובר על תהליך שאורך מספר חודשים ועל מנת שלא יהיו עיכובים מומלץ להגיש את הבקשה להתנדבות בסמוך לקבלת הפטור.

מועמדים אשר הגישו בקשה להתנדב יזומנו ללשכת הגיוס על מנת להשלים את ההליכים שלא הושלמו בהליך הצו הראשון, למשל: מבחנים פסיכוטכניים, ראיון אישי, ועדה רפואית נוספת ואימות נתונים. לאחר השלמת איסוף נתוני האיכות של המתנדב, לשכת הגיוס תסיים את הליכים ותעביר את התיק לתא מתנדבים במיטב. הליך זה אורך כחודשיים מיום הגשת הבקשה.

מהרגע שהתיק מגיע לתא המתנדבים במיטב, הוא עובר לגורם הרפואי המוסמך לצורך בחינת בקשת המועמד להתנדב לצבא. במידה ובקשת ההתנדבות מאושרת על ידי רופא, המועמד מזומן לוועדת מתנדבים, שם ייתכן ותעלה דרישה למסמכים נוספים. עם קבלת החומר הנדרש התיק עובר לבדיקה נוספת. כדאי לדעת, כי במקרים בהם המועמד הינו בעל פטור על רקע נפשי, תהליך ההתנדבות ארוך יותר. מועמד עם פטור נפשי מצה"ל יזומן לבדיקה של המרכז לבריאות הנפש עד שתתקבל החלטה המאשרת כי ההליכים בלשכת הגיוס הסתיימו. לאחר מכן שוב עובר התיק לגורם רפואי שנותן המלצה האם לגייס את המועמד או לא. מועמדים אשר אושרה להם בקשת ההתנדבות יקבלו פרופיל 25 וישלח לביתם צו גיוס.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
אפשרויות השיבוץ למתנדבים

אפשרויות השיבוץ למתנדבים

למועמדים להתנדבות בצה"ל נשלח שאלון העדפות בו ניתנת להם הזדמנות להביע את רצונם באשר לאופי השירות אותו יבצעו. על המתנדב להשיב על שאלון ההעדפות תוך שבועיים, ולאחר כארבעה חודשים, והשלמת הליך זה, נשלח זימון לוועדת מתנדבים, שם תתקבל ההחלטה הסופית באשר לגיוס המועמד וכן תינתן לו האפשרות לבחור את תאריך גיוסו לאחד מששת ימי הגיוס למתנדבים בשנה.

קיימת אפשרות להגיש בקשה להתמיין לתפקידים שדורשים איתור קדם צבאי. בקשה זו יש להגיש למדור מתנדבים.
יום הגיוס

יום הגיוס

בבוקר הגיוס מתייצבים המתנדבים בלשכת הגיוס הסמוכה לביתם ומשם לבסיס מיטב, הידוע בשמו הקודם – הבקו"ם. בבסיס מיטב עוברים המתנדבים שרשרת חיול, לאחר מכן מועבר תדריך קצר על מקום ההתייצבות ביום ראשון. בתום ההליכים האלו, המתנדבים חוזרים לביתם.

ביום ראשון המתנדבים מתייצבים בבה"ד 7 ועוברים השתלמות מתנדבים באורך חמישה ימים הנחשבת גם כתכנית המחליפה טירונות. ביום חמישי ולאחר סיום הטירונות מתקיים טקס השבעה בהשתתפות ההורים. ביום חמישי המתנדבים משוחררים לביתם וביום ראשון הם נקראים להתייצב ביחידה המיועדת אליה שובצו.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
תקופת השירות ההתנדבותי

תקופת השירות ההתנדבותי

משך השירות של חיילים מתנדבים ילידי שנת 1991 הינו 24 חודשים, כלומר שנתיים של שירות, לכל הפחות.

ייתכן והמתנדב שובץ לקורס ארוך או למסלול ייחודי ומשך השירות עשוי להתארך.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר