נשמח לעזור גם לך להצליח!

אנלוגיות מילוליות

מבחני מיון לעבודה - אנלוגיות מילוליות

מבחני מיון לעבודה - אנלוגיות מילוליות

במבחן אנלוגיות מילוליות מופיעים זוגות של מילים מודגשות. כדי לענות נכון על השאלות, יש למצוא את היחס בין המשמעויות של שתי המילים הנתונות, ולבחור מתוך התשובות המוצעות את זוג המילים שהיחס ביניהן הוא הדומה ביותר ליחס שמצאנו. שימו לב: יש חשיבות לסדר המילים בזוג (כלומר איזו מילה מופיעה בימין ואיזו מילה מופיעה בשמאל). 

מועמדים רבים נוטים שלא להשקיע מאמץ ומחשבה במבחן זה מכיוון שהוא נתפס כמבחן שאינו קשור ישירות לתפקיד שאליו הגישו מועמדות. עם זאת, מבחן זה נועד לבחון לא רק ידע שפתי, אלא גם יכולות אנליזה וסינתזה, כלומר, את היכולת לפרק לגורמים את הקשר בין שתי המילים ולבנותו מחדש במילים אחרות, ועל כן אין להקל בו ראש. בנוסף, מבחן אנלוגיות מילוליות נועד לבחון כישורים כמו יכולת הבחנה בין עיקר לטפל, דיוק, מהירות עיבוד ויכולת הסקת מסקנות.
הגעת למקום הנכון!
עדיין לא רכשת הכנה למבחני מיון?
בחר מה שמתאים לך וצא לדרך... :)
איך פותרים אנלוגיות מילוליות?

איך פותרים אנלוגיות מילוליות?

שלב א' - הבנת משמעות המילים או הביטויים המופיעים בשאלה

חשוב להבין באופן מלא את משמעות המילים. חלק משאלות אנלוגיות מכילות מילים במשלב לשוני גבוה, כלומר מילים שנדרש אוצר מילים רחב כדי להכירן. ניתן להרחיב את אוצר המילים על ידי קריאת ספרים ברמה גבוהה. 

שלב ב' - ניסוח הקשר בין המילים בזוג

יש להגדיר במפורש את היחס בין המילים באמצעות בניית משפט המסביר את הקשר ביניהן. היחס צריך להיות מילולי-מילוני, ולא יחס אסוציאטיבי. לדוגמה, לצמד "מטרייה : גשם" נוכל להצמיד את המשפט "מטרייה היא אמצעי המגן מפני הגשם". חשוב לשים לב ולשמור על הטיית המילים המקורית. אין להגדיר יחס בהטיית מילים שונה מזו המופיעה בשאלה או בתשובות, הדבר עלול להוביל לבחירת תשובה שאינה נכונה. למשל, נתונה האנלוגיה אכילה : צלחת. קשר לא טוב יהיה: "ניתן לאכול באמצעות צלחת". קשר טוב יהיה: "אכילה היא פעולה שמתבצעת באמצעות צלחת". המשימה היא להגדיר את אחת המילים בעזרת המילה השנייה, משל היינו כותבים לה פירוש מילוני שבו חובה עלינו לעשות, בין היתר, שימוש במילה השניה. קשרים נפוצים בין המילים הינם קשרים מסוג ניגוד, מילים נרדפות, פעולה ותוצאה, העצמה, הקטנה, תכלית ועוד.

שלב ג' - בחירת התשובה המתאימה ביותר

כעת "נציב" כל אחת מהתשובות במשפט שניסחנו ונראה האם התשובה מקיימת את אותו יחס. חשוב לבדוק את כל התשובות, גם אם בשלב מסוים נדמה לנו שמצאנו את התשובה הנכונה. זאת מכיוון שאם ניסחנו משפט ובו קשר כללי מדי, ייתכן שיש שתי תשובות או יותר שיתאימו לו. לדוגמה, אם בשאלה נתון הזוג "טבעת : אצבע", נוכל לנסח כמשפט קשר "טבעת היא פריט ששמים על האצבע". קשר כזה יכול להתאים לתשובה כגון "כפפה : כף יד", משום שכפפה היא פריט ששמים על כף היד. אולם, אם בין התשובות מופיע גם הצמד "שרשרת : צוואר", זו יכולה להיות התשובה הנכונה, משום שקשר מדויק יותר היה יכול להיות "טבעת היא תכשיט שעונדים על האצבע", כפי ש"שרשרת היא תכשיט שעונדים על הצוואר". זכרו, בכל שאלה תהיה תשובה אחת שתהיה נכונה באופן מובהק יותר מהאחרות.
אנלוגיות מילוליות - דגשים

אנלוגיות מילוליות - דגשים

אם ניסחנו משפט המקשר בין שתי המילים הנתונות שמתאים לשתי תשובות או יותר, ננסח מחדש את הקשר כך שיהיה מדויק ומצומצם יותר.

אם ניסחנו משפט המקשר בין שתי המילים הנתונות שאינו מתאים לאף אחת מהתשובות, ננסח את הקשר מחדש באופן כללי יותר.

אם קשה לנו להגדיר את הקשר בין צמד המילים המודגשות, נוכל תמיד להגדירו מתוך התשובות עצמן ולבדוק התאמה מול הצמד המודגש.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
אנלוגיות מילוליות - שאלה לדוגמא

אנלוגיות מילוליות - שאלה לדוגמא

בנאי : לגור -
(א)  חשמלאי : להדליק
(ב)   מהנדס : לתכנן
(ג)   סנדלר : לנעול
(ד)   חוקר : תעלומה
פתרון השאלה לדוגמא

פתרון השאלה לדוגמא

הקשר בין המילים המודגשות: ניתן לגור בתוצר עבודתו של הבנאי. בתשובה (ג) יש את אותו היחס: ניתן לנעול את תוצר עבודתו של הסנדלר. תשובות אחרות אינן מתאימות: חשמלאי אינו מייצר דבר, עבודתו של המהנדס היא לתכנן, חוקר הוא מי שמנסה לפתור תעלומה.
התשובה הנכונה היא (ג).
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
אנלוגיות מילוליות - סיכום

אנלוגיות מילוליות - סיכום

שאלות מסוג אנלוגיות מילוליות בוחנות את יכולתו של הנבחן להגדיר באופן מדויק קשרים ויחסים בין מילים, כמו גם את היכולת להבחין בדמיון בין יחסים שונים. החלק הקריטי בפתרון אנלוגיות הוא הגדרה מדויקת של היחס. נסו להגדיר יחס מדויק מספיק, שכן יחסים בלתי מדויקים מספיק ייתכן ויובילו לבחירת תשובה שגויה. אם מצאתם את היחס הנכון והמדויק ביותר, תוכלו לפתור את השאלה במהירות רבה ולמעשה התשובה הנכונה תתאים למשפט שבניתם.

שימו לב, ראשית יש להגדיר את היחס, ורק לאחר מכן להשוותו לתשובות. שמרו על הטיית המילים המקורית! אין לבנות יחס שלא לפי ההטיה המקורית. כאשר מופיעות פעולות באנלוגיות, שאלו את עצמכם מי מבצע את הפעולה, על מי מתבצעת הפעולה, למה גורמת הפעולה וכדומה. הדבר יעזור בהגדרה מדויקת של היחס ובמציאת התשובה הנכונה. במידה ולא הצלחתם להגדיר יחס בין המילים, נסו להגדיר את היחס שבתשובות השונות, ולהשוותו לשאלה עצמה. הדבר אורך זמן רב יותר, אך בהחלט יהיה לכם לעזר במידת הצורך.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר