ייעוץ לימודים חינם
תואר שני במשפטים

תואר שני במשפטים

מה כדאי לדעת על לימודי תואר שני במשפטים?

לימודי תואר שני במשפטים מעמיקים ומרחיבים את השכלתם המשפטית של בוגרי תואר ראשון במשפטים. הם תורמים לפיתוחם האישי ומאתגרים אותם מעבר לעבודתם היומיומית, מה שיכול לסייע להתקדמות הקריירה שלהם, להשתלבות בתפקידים בכירים ולקבלת אחריות רחבה יותר במסגרת עבודתם. תוכניות הלימוד לתואר שני במשפטים מתקיימות ברוב האוניברסיטאות בישראל ובנוסף במספר מכללות אקדמיות. התוכניות כוללות על פי רוב מסלולי התמחות, שנועדו להכשיר ולמקצע משפטנים בתחום מסוים בהתאם להתעניינותם ולעיסוקם.

יתר על כן, בחוגים מסוימים ניתן למצוא תכניות לימוד לתואר שני במשפטים ללא משפטנים, המיועדות לבוגרי תארים ראשונים שאינם משפטים, כמו למשל בוגרי תואר ראשון בכלכלה, במנהל עסקים, בהנדסה או במקצועות מדעיים, ומעוניינים לרכוש ידע משפטי לכל מטרה שהיא ללא צורך ברשיון עריכת דין.

למי מתאים ללמוד תואר שני במשפטים?

1
יזם
2
חוקר
3
קונבציונלי
רוצה לדעת איזה טיפוס את?
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני חושבת שאהיה טובה בעבודה הדורשת סדר ודקדקנות
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
הבנה של תופעה מדעית תסב לי הנאה וסיפוק
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני מקווה שיתפנה לי קצת זמן כדי לסדר את מסמכיי או לבדוק את חשבונותיי
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
כל יצירה המוצגת במוזיאון היא יצירת אמנות מעצם הצגתה שם
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
אני רוצה לחפש דרכים יצירתיות להביע את עצמי בצורה מקורית
מסכימה מאוד
מסכימה
ניטרלי
לא מסכימה
לא מסכימה כלל
ארצה שהשאלון והתוצאות יוצגו בלשון:
זכר
זכר
נקבה
נקבה
מידע נוסף:
פתיחה

למה כדאי לעשות תואר שני במשפטים?

תואר שני במשפטים עונה על צרכיו של כל מתעניין - גם מי שרוצה להמשיך ללימודי דוקטורט, גם מי שרוצה לעשות תואר שני כדי לשפר את מעמדו המקצועי ואת השכר שלו, וגם למי שיש לו תואר ראשון שאינו במשפטים והוא רוצה לרכוש ידע משפטי. מדוע?

ברוב מוסדות הלימוד ניתן ללמוד תואר מוסמך אוניברסיטה במשפטים בשני מסלולים עיקריים. המסלול הראשון הוא מסלול מחקרי שבמסגרתו נלמדים שיעורי חובה ובחירה במשפטים ובשיטות מחקריות למשפטים, סדנאות מחקריות וסמינריונים לבסוף יש להגיש עבודת גמר מחקרית (תזה) אשר תיכתב במהלך התואר בליווי צמוד של מרצה מן החוג. המסלול השני הוא מסלול לא מחקרי, שבסופו מוגשת עבודה לא מחקרית או שנערכת בחינה מסכמת. במסלול זה נלמד מספר רב יותר של שיעורי בחירה, שחלקם אינו מהפקולטה למשפטים. כמו כן, ישנו מסלול לימודי תואר שני במשפט ללא משפטים אשר מיועד לבוגרי תארים ראשונים שאינם משפטים, אשר מעוניינים לרכוש ידע משפטי לכל מטרה שהיא ואין להם צורך ברשיון עריכת דין. 
פתיחה

למי מתאימים לימודי משפטים לתואר שני?

לימודי תואר שני במשפטים מתאימים בראש ובראשונה לבוגרי תואר ראשון במשפטים אשר מעוניינים להרחיב את ידיעותיהם, להתקדם ולהתפתח מקצועית. הסטודנטים יוכלו להתמחות באחד מתתי התחומים השונים הקיימים בעולם המשפטים כגון: התמחות במסלול הפלילי, האזרחי, המסחרי ועוד. 

בוגרי תארים ראשונים אחרים המעוניינים לרכוש ידע משפטי חיוני לכל מטרה, ימצאו לימודים אלו מרתקים עבורם. הלימודים מתאימים במיוחד ליזמים, אנשי עסקים ומנהלים, אשר ידע משפטי יכול לתרום רבות לאיכות והצלחה בעבודתם. עבור אלו ישנם תוכניות של משפט ללא משפטנים, המקנות ידע במשפטים ללא רישיון לעסוק בעריכות דין. כמו כן, אלו המעוניינים בסופו של דבר להשתלב באקדמיה כחלק מצוות המחקר והוראה במוסדות להשכלה גבוהה יוכלו בסיום תואר מוסמך במסלול המחקרי להמשיך ללימודי דוקטורט. 
פתיחה

מה תנאי הקבלה לתואר שני במשפטים?

לתוכניות הלימוד לתואר מוסמך במשפטים יכולים להתקבל בוגרים בעלי תואר ראשון במשפטים, ולמסלולי משפטים ללא משפטנים יוכלו להתקבל בעלי תואר ראשון במגון תחומים. המועמדים נדרשים להציג ממוצע של 80 ומעלה בציוני התואר הראשון, וההחלטה אם לקבלם ללימודים תתבצע על ידי ועדה ממיינת. משך הלימודים הינו שנתיים למסלולים העיוניים שאינם דורשים מבוגריהם הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה) אלא פרויקט גמר שאינו מחקרי, ועד שלוש שנים למסלולים המחקריים הכוללים הגשת תזה ובוגריהם יוכלו להעמיק את מיומנותיהם במחקר אקדמי מקצועי. הלימודים מתפרשים, בדרך כלל, על פני יום או יומיים בשבוע, בהתאם לתכנית הלימודים.

חשוב לציין כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת וממוסד לימודים אחד למשנהו ולכן מומלץ להתעדכן מול מזכירות החוג במוסדות הלימוד הרלוונטים. 
פתיחה

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני במשפטים?

משך הלימודים של תואר מוסמך אוניבריסיטה במשפטים משתנה ממוסד לימודים אחד למשנהו. הלימודים מתקיימים השני מסלולים כאשר ניתן לומר באופן כללי כי הלימודים במסלול העיוני, אשר אינו דורש הגשת תזה, הלימודים נמשכים בין שנה אקדמית אחת לשנתיים. במסלול המחקרי, אשר בוגריו נדרשים להגשת תזה, הבוגרים נדרשים לסיים את כתיבת העבודה עד תום השנה השלישית ללימודיהם. 

חשוב לציין כי חלק נכבד ממוסדות הלימוד מציעים לימודי תואר שני במשפטים במתכונת שאינה לימודי יום, כדוגמת לימודי ערב או/ו לימודים בשישי בבוקר, וזאת לטובת אלו המעוניינים בהכשרה זו אך אינם יכולים לפנות את יומם ללימודים עקב אילוצים והתחייבויות קודמות.
פתיחה

מה לומדים בתואר שני במשפטים?

הלימודים לתואר שני במשפטים מתקיימים בכמה תוכניות התמחות שונות, אשר מעניקות ידע מעמיק ומקיף. התוכניות המוצעות הן: משפט אזרחי – תכנית המתמקדת בידע סביב חוזים, נזיקין וקניין. מתאימה למשפטנים מתחומי המקרקעין, עבודה, משפחה וקניין רוחני. משפט מסחרי ודיני תאגידים – תכנית המקנה ידע משפטי הנחוץ לפעילות עסקית מורכבת, כגון: מיסוי, רגולציית שווקים, חוזים מורכבים וכדומה. משפט פלילי – הדין הפלילי הוא הכלי הנתון בידי רשויות החוק על מנת להסדיר את התנהגות האזרחים במדינה. העובר על פעולות המוגדרות כלא חוקיות צפוי להליך פלילי הכולל חקירה, תביעה, שפיטה וענישה. משפט ציבורי – התכנית מכירה לסטודנטים את מערכת ההסדרים והתקנות המכוננת את היחסים שבין האדם למדינה, ובין רשויות המדינה לבין עצמן. מערכת יחסים זו מושתת על זכויות האדם, על סמכויות השלטון ועל הביקורת השיפוטית על השלטון.

בנוסף לתכניות אלו, קיימות עוד תכניות בנושאים שונים כמו: משפט כללי, משפט וטכנולוגיה, משפט ובריאות, דיני הים ומשאבי הסביבה הימית, משפט ועסקים באסיה, תורת השפיטה וההליך הפלילי, משפט עברי, משפט בינלאומי ועוד. כן, ניתן לשלב בלימודי התואר התמחות בחוגים אחרים כמו – מימון, ניהול ותכנון סביבתי, מגדר ועוד.
פתיחה

מה אפשר לעשות עם תואר שני במשפטים?

בוגרי תואר שני במשפטים נחשבים לאנשים מקצוע איכותיים ומיומנים ועל כן מבוקשים מאוד בשוק העבודה, הבוגרים זכאים להעלאת שכר ועומדות בפניהם אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות בתחום בו התמחו. בעלי תואר שני במשפטים יכולים להשתלב בתחומים כמו גישור, יישוב סכסוכים, להתקדם במערכת המשפט ועוד.

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה במשפטים אשר סיימו את לימודיהם במסלול המחקרי וכתבו עבודת גמר מחקרית (תזה), יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב בתחומים של מחקר ופיתוח תיאוריות וגישות משפטיות. בוגרי תואר מוסמך אשר סיימו את המסלול העיוני שאינו כולל כתיבת תזה, יוכלו להירשם למסלול הכולל השלמות המכשירות אותם לביצוע מחקר אקדמי מקצועי. 
פתיחה

מה אפשר ללמוד אחרי תואר שני במשפטים?

בוגרי תואר מוסמך אוניברסיטה במשפטים, ובחלק ממוסדות הלימוד גם בוגרי תואר מוסמך במקצוע אחר אך בתנאי שהוא בעל תואר בוגר (תואר ראשון) במשפטים, המעוניניים להעמיק את ידיעותיהם בתחום המשפטים, לעסוק במחקר באופן עצמאי ולרכוש כלים משמעותיים לביצוע מחקר מקצועי ברמה גבוהה, יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט.

חשוב לציין כי רק סטודנטים שסיימו את המסלול המחקרי הכולל הגשת עבודת גמר מחקרית (תזה) בתואר מוסמך אוניברסיטה יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי, בוגרי המסלול המקצועי אשר אינו דורש הגשת עבודת גמר מחקרית יידרשו להשלמות המכשירות את התלמיד לעבודת מחקר עצמאית, לשם המשך לימודי דוקטורט. בסיום מסלול הדוקטורט יוכלו הבוגרים להשתלב כחלק מסגל ההוראה האקדמי במוסדות להשכלה גבוהה וכן להשתלב בצוות החוקרים כמחקרים מובילים ופורצי דרך בתחום.
 
ייעוץ לימודים אישי חינם
מלא/י פרטיך ונציגנו יתקשרו אליך בתוך זמן קצר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח בע"מ