נשמח לעזור גם לך להצליח!

קורס פסיכומטרי לעתודאים

פסיכומטרי לעתודה אקדמית בצה"ל

קורס פסיכומטרי לתיכוניסטים שרוצים להתקבל לעתודה! הקורס כולל את כל הספרים, וידאו מקיף ואת כל הלומדות של ניב רווח ובהן ה"פלקסומטרי" המפורסם שבונה לך תכנית לימודים אישית בדיוק לפי לוח הזמנים שלך כתלמיד בכיתה י"ב!

מה כלול בערכה?
במקום ₪4,524
מחיר כולל משלוח:₪3,874
מחיר לאיסוף עצמי: ₪3,834
התחייבות למשלוח: עד 7 ימי עסקים.
ברוב המקרים: 2-3 ימי עסקים בלבד!
רכישה בכרטיס אשראי
ישראכארט, מאסטרקארד, ויזה, אמריקן אקספרס, דיינרס
רכישה טלפונית
אנחנו ב - Whatsapp

אילו תרגולים יש בערכה?

נשמח לעזור גם לך להצליח!

שאלות נפוצות על פסיכומטרי לעתודה אקדמית בצה"ל

מה זה עתודה אקדמית?

עתודה אקדמית היא מסלול צבאי אקדמי על-תיכוני. במסלול זה הצבא מממן לעתודאים לימודי תואר ראשון לפני השירות הצבאי, ולאחר מכן הם משובצים בהתאם להשכלתם וכישוריהם לתפקיד בו הם ישרתו שנתיים ושמונה חודשים בשירות חובה בדרגת סגן ושלוש שנים נוספות בקבע.

מה תנאי הקבלה לעתודה אקדמית?

תנאי קבלה לעתודה הם לפחות דפ"ר 60 ומעלה. בנוסף לציוני צו ראשון, מועמדים לעתודה צריכים להגיש ציון של הבחינה הפסיכומטרית בהתאם לדרישות של כל מסלול. בתוכניות עתודה מסוימות כמו "צמרת" או "סילון" קיימות דרישות נוספות כמו הרחבה של מקצוע ריאלי בתיכון או ציון גבוה במתמטיקה, לכן מומלץ לבדוק מה הדרישות הרלוונטיות לכל אחת מהתכניות בהן מעוניינים לפני ההרשמה. כמו כן, שירות במסלול עתודה הוא התנדבותי ואינו מחייב. מי שמעוניין להתקבל למסלול התעודה צריך להירשם באתר האינטרנט "מתגייסים".

איזה מסלולי עתודה אקדמית יש?

למעוניינים בעתודה יש מגוון רחב של תחומי לימוד ומגמות שמהם הם יכולים לבחור לתואר ראשון במסגרת העתודה האקדמית. החל מאדריכלות או כלכלה ועד לכימיה ולהנדסה אזרחית. כל מועמד יכול לבחור בהתאם לתחומי העניין שלו את התואר בו הוא מעוניין. אנחנו ממליצים להקדיש זמן ומחשבה בבחירה זו משום שלאחר שנות הלימוד על העתודאי יהיה לשרת ככל הנראה כקצין בתחום הקשור לתואר שלו. כמו כן, ישנן מספר תוכניות המכונות "תוכניות עילית" שמיועדות לתלמידים מצטיינים. מסיימי התוכניות הללו מקבלים עדיפות ראשונה בשיבוץ לתפקידי רפואה, מחקר ופיתוח בשירותם הצבאי לאחרי סיום הלימודים לתואר. כמה מתכניות העילית היוקרתיות והנחשבות ביותר הן: צמרת (רפואה), פסגות (חשמל ופיזיקה או לימודי תוכנה), אלונים (הנדסת נתונים), ארזים (מתמטיקה ומדעי המחשב) ועוד.

מה תנאי הקבלה למסלול אלונים?

על מנת להתקבל לתוכנית אלונים יש לעמוד בציון פסיכומטרי מינימלי של 680, להיות בעלי נתוני איכות מתאימים - דפ''ר 70 לפחות, לעמוד בתנאי הקבלה של הטכניון ולעבור ועדת מיונים צבאית.
 

מה תנאי הקבלה לתוכנית פסגות?

על מועמדים שמעוניינים להתקבל לתוכנית פסגות להיות בעלי ציון פסיכומטרי 675 לפחות ונתוני איכות צבאיים גבוהים - דפ''ר 70. כמו כן נדרשת עמידה בתנאי הקבלה של מוסד הלימודים הרלוונטי, מעבר של שתי ועדות מיון צבאיות - מיון על פי נתונים צבאיים וציוני פסיכומטרי ולאחר מכן מיון אישיותי. לבסוף מתקיימת ועדת מיון סופית שבוחנת את ההתאמה של כל המועמדים לתוכנית לפי שקלול כל הנתונים שנאספו לאורך תהליך המיונים כולו.
 

מידע נוסף על פסיכומטרי לעתודה אקדמית בצה"ל

מה תנאי הקבלה למסלול צמרת?
על מנת להתקבל למסלול צמרת צריך לעמוד בתנאי הקבלה לרפואה של האוניברסיטה העברית, להיות בעל ציון פסיכומטרי 680 לפחות, לעבור בהצלחה את מבחן מרק''ם (מבחן ייעודי שבודק התאמה למקצוע הרפואה), להיות בעלי נתוני איכות מתאימים: דפ''ר 60 לפחות וכן לעבור ראיון אישי במסגרת הצבא.
 
מה תנאי הקבלה למסלול סילון?
על מנת להתקבל לתוכנית סילון יש לעמוד בסף נתוני האיכות - ציון דפ''ר 70, לקבל 650 לפחות בבחינה הפסיכומטרית, להצטיין בלימודים בתיכון, להתקבל ללימודי התואר בטכניון ולעבור ועדת קבלה צבאית.
 
מה תנאי הקבלה לתוכנית ברקים?
על מנת להתקבל לתוכנית ברקים ישנו צורך ב-5 יחידות לימוד במתמטיקה, פיזיקה ואנגלית, ציון פסיכומטרי 675 לפחות ונתוני איכות צבאיים - דפ''ר 70. כמו כן נדרשת הצטיינות בלימודי התיכון, עמידה בתנאי הקבלה של הטכניון או של אוניברסיטת בן גוריון וכן מעבר ועדת קבלה צבאית.
 
מה תהליך המיון לעתודה אקדמית?
כדי להתחיל את הליך המיון לעתודה יש ראשית להירשם למסלול באתר מתגייסים. ההרשמה נסגרת בסוף חודש פברואר של כיתה י"ב. לאחר מכן, בחודש מרץ בדרך כלל, ועדת המיון מודיעה אם היא מאשרת את ההרשמה של המועמד. אם ההרשמה אושרה אז ניתן להירשם למוסדות הלימוד עד חודש אפריל (מסלולי עילית צריכים להירשם באוניברסיטה למסלול הרלוונטי). לאחר מכן המועמד עובר יום מיון עם מבחני אישיות וראיונות אישיים. לאחר שהמועמד מקבל תשובה ממוסדות הלימוד בנוגע לקבלתו, הוא יקבל תשובה סופית מועדת המיון בנוגע לקבלתו למסלול העתודה.
למי מתאים לעשות עתודה אקדמית?
עתודה אקדמית דורשת התחייבות ארוכת שנים הן לתחום הלימודים הנבחר והן לצבא, לכן מסלול זה מתאים לאנשים שמוכנים להתחייב כבר מגיל צעיר לתחום עיסוק מסוים ויודעים בוודאות מה הם רוצים ללמוד. נוסף על כך, מסלול זה כולל גם הכשרה לקצונה לכן על העתודאי להיות בעל תכונות שדרושות מקצין בצה"ל כמו אחריות, מנהיגות ומשמעת. מסיבות אלה אנחנו ממליצים לשקול מסלול זה בכובד ראש על כל היבטיו לפני שמגיעים להחלטה.
האם עתודה נחשב מסלול קשה?
התשובה לכך מורכבת ותלויה במספר משתנים. מעבר לעובדה שיש תחומים מסוימים בעתודה שנחשבים ליותר מאתגרים וקשים כמו רפואה או מדעי המחשב, הקושי תלוי גם באופיו של העתודאי. יש עתודאים שנושאים מסוימים, בין אם הם נחשבים קשים ובין אם לא, נראים להם יותר קלים מאשר לאחרים בגלל ידע, ניסיון קודם או מסיבות אחרות, לכן הקושי הוא מאוד סובייקטיבי. המשותף לכל מסלולי העתודה הוא אורך השירות. כל עתודאי מתחייב לשירות סדיר מלא ולשירות קבע, דבר שעשוי להיות מאתגר עבור רבים. כמו כן, על העתודאי להתחייב כבר מגיל צעיר אחד למקצוע אחד, שיש סיכוי גדול שיכתיב את הקריירה שלו בעתיד. לכן אנחנו ממליצים לשקול את תוכנית העתודה על כל צדדיה לפני שמגיעים להחלטה הסופית.
למה כדאי להיות עתודאי?
למרות שאולי ממבט ראשון מסלולי העתודה עלולים להראות מאיימים, לעתודאים יתרונות רבים. בראש ובראשונה עתודאים מקבלים לימודים במימון כמעט מלא על חשבון הצבא וצוברים ניסיון בגיל מוקדם כך שבעתיד יוכלו להשתלב בקלות בשוק העבודה ולקבל משכורת נאה כבר מגיל צעיר. יתרה מזאת, עתודאים זוכים לשירות משמעותי בתור קצינים בצה"ל בתחום שהם בחרו ולהם השפעה גדולה ומכריעה על עתיד המדינה. כמו כן, עתודאים זוכים למענקים רבים במהלך שנות הלימוד שלהם וגם בזמן שירות החובה שלהם זוכים למשכורת מוגדלת.
כמה זמן משרתים עתודאים?
לאחר סיום הלימודים לתואר הראשון וקבלתו העתודאי משרת שנתיים ושמונה חודשים בשירות חובה בדרגת סגן, ולאחר מכן עליו לשרת 3 שנים נוספות בקבע.
*מלבד מסלול צמרת בה ההתחייבות לקבע היא לשנתיים.
מה אפשרויות התעסוקה לעתודאים לאחר סיום השירות?
לעתודאים יתרון משמעותי בתחום התעסוקה ביחס לבני גילם. רוב העתודאים משתחררים באזור גיל 27 עם תואר ראשון ולפעמים גם שני, ועם ניסיון קודם בתחום. ניסיון זה מבדיל אותם משאר בני גילם והוא יוצר יתרון משמעותי אצל רוב המעסיקים באזרחות, שיעדיפו להעסיק מועמדים בעלי ניסיון והבנה מעמיקה בתחום.
האם אפשר להתמיין גם לתפקידים אחרים בזמן המיונים לעתודה?
כן. המיונים לעתודה מנהלים במקביל לשאר המיונים ואינם חוסמים או מקפיאים מיונים אחרים. במקרה שהמועמד התקבל לעתודה וגם לתפקידים אחרים, זכותו לבחור במה שיעדיף.
מה יש בשלב מבחני האישיות במיונים לעתודה?
שלב המבחנים האישיותיים אורך יום שלם ואין אפשרות לשחזרו לכן חשוב להגיע מוכנים וחדורי מטרה. בשלב זה המעומד עובר מגוון מבדקים חלקם אישיים (כולל ראיון אישי) וחלקם קבוצתיים שבהם המועמד נבחן על כישוריו ויכולותיו להיות עתודאי וקצין בצה"ל.
מה זה מסלול צמרת?
מסלול צמרת של לימודי רפואה הוא אחד ממסלולי העתודה האקדמית היוקרתיים ביותר. התוכנית מציעה 7 שנות לימודי רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים ולאחר מכן שירות חובה ע"פ החוק (שנתיים ושמונה חודשים גם לנשים לגברים) ושנתיים נוספות בקבע. השירות הצבאי יכול להיות במגוון תפקידי הרפואה שיש בצבא, לדוגמה: רופא גדודי, מפקד מרפאה בבסיס טירונים, רופא ביחידה מובחרת ועוד. במהלך 7 שנות הלימוד העתודאים עוברים טירונות 03, קורס קצינים וקורס חובשים.
מה זה מסלול אלונים?
מסלול אלונים מציע תואר ראשון ושני בהנדסת נתונים ומידע בטכניון. תוכנית זו נחשבת לייחודית, יוקרתית ומאתגרת משום שבוגריה מיועדים לתפקידי פיקוד, הובלה, מחקר ופיתוח של נתונים ומידע בכל המערכים בצה"ל. תחום זה נחשב למרכזי וחיוני בכל מערכות הביטחון כיום. המסלול כולל 4.5 שנים של לימודי תואר ראשון ושני בטכניון, ולאחר מכן שירות חובה ע"פ החוק (שנתיים ושמונה חודשים גם לנשים לגברים) ושלוש שנים נוספות בקבע. התפקידים מחולקים לעתודאים לפי ראיון אישי לאחר סיום הלימודים האקדמיים, זאת על מנת לשבץ את החיילים במקומות המתאימים ביותר להתמחותם. במהלך שנות הלימוד עוברים טירונות ולאחר מכן קורס קצינים.
מה זה מסלול סילון?
מסלול סילון הוא מסלול מאתגר ומעניין שמציע לימודי הנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון. במסגרת תוכנית זו העתודאים לומדים 4.5 שנים לימודי אווירונאוטיקה וחלל, ולאחר מכן עוברים ראיונות ומבדקים על מנת שישבצו אותם בתפקידי מפתח בחיל האוויר ביחידות מיוחדות נוספות. כמו במסלולי העתודה האחרים (פרט לצמרת), לאחר הלימודים משרתים שנתיים ושמונה חודשים שירות חובה בדרגת סגן ולאחר מכן שלוש שנים נוספות בקבע. בוגרי התוכנית עוברים במהלכה טירונות 02 וקורס קצינים.
מה זו תוכנית ברקים?
תוכנית ברקים מציעה למשתתפיה לימודי הנדסת מכונות. לתוכנית זו שני מסלולי לימוד:
1. מסלול "ברקים" הכולל לימודי תואר ראשון ושני בהנדסת מכונות בטכניון.
2. מסלול "ברקים וחומרים" הכולל תואר ראשון כפול בהנדסת מכונות והנדסת חומרים באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע.
במהלך  הלימודים האקדמיים העתודאים יעברו טירונות וקורס קצינים, שהם תנאי הכרחי להמשך הלימודים בתוכנית. לאחר הלימודים הבוגרים יעברו שורה של ראיונות ומבדקים שלפיהם הבוגרים ישובצו לתפקידים בתחום ההנדסה במגוון יחידות מיוחדות בצה"ל. כמו בשאר המסלולים מלבד "צמרת", בוגרי התכונית ישרתו שנתיים ושמונה חודשים בשירות חובה בדרגת סגן ולאחר מכן שלוש שנים נוספות בקבע.
מה זו תוכנית פסגות?
תוכנית פסגות מכשירה בוגרי תיכון לתפקידי הנדסה. ניתן בתוכנית זו לבחור אחת מתוך שתי מגמות לימוד:
1. מסלול ארבע שנתי לתואר ראשון בהנדסת תוכנה באוניברסיטת בן-גוריון או בטכניון.
2. מסלול ארבע שנתי לתואר ראשון משולב בהנדסת חשמל ופיזיקה באוניברסיטת תל אביב או בטכניון.
בנוסף לטירונות לקורס הקצינים שכל עתודאי מחויב לעשות, על עתודאים בתוכנית זו לעבור שלל תוכניות, קורסים וסמינרים להכרות עם צה"ל ומערכות הביטחון בדגש על תחום הטכנולוגיה. כמו בשאר המסלולים מלבד "צמרת", בוגרי התכונית ישרתו שנתיים ושמונה חודשים בשירות חובה בדרגת סגן ולאחר מכן שלוש שנים נוספות בקבע.
מתי כדאי לגשת לפסיכומטרי כדי להתקבל לעתודה?
כמה שיותר מוקדם יותר טוב. הבחינה הפסיכומטרית היא בחינה ייחודית מסוגה ואינה דומה למבחנים בבתי הספר או לבגרויות, ורבים מהניגשים לבחינה ניגשים יותר מפעם אחת כדי לשפר את ציוניהם. יתרה מזאת, משום שמדובר בתלמידי תיכון שמשלבים את הלמידה לפסיכומטרי יחד עם בית הספר העומס הלימודי שלהם גדול יותר, לכן מומלץ ללמוד כמה שיותר זמן מראש. מכיוון שהמועד האחרון אותו אפשר להגיש הוא מועד האביב של כיתה י"ב, אנחנו ממליצים לא לחכות לרגע האחרון ולגשת במועד ספטמבר, כך גם תהיה רשת ביטחון של מועדים נוספים (דצמבר, מרץ), וגם תהיה אפשרות להשקיע יותר בלמידה במהלך החופש הגדול.
איזה ציון פסיכומטרי צריך לעתודה?
כדי להתקבל לעתודה נדרש ציון 590 ומעלה. חשוב להדגיש כי ציון זה אינו מתאים לכל תוכניות העתודה, כלומר במרבית המסלולים נדרשים ציונים גבוהים יותר ולעיתים אפילו ציון של 700 ומעלה. לכן, יש לבדוק מה תנאי הקבלה למסלול מסוים בשנה הספציפית שבה רוצים להתמיין לעתודה.
מאיזה גיל אפשר לגשת לפסיכומטרי?
שאלה שמעסיקה הרבה נערים ונערות שמעוניינים בעתודה היא האם יש מגבלת גיל לבחינת הפסיכומטרי. אז יש לנו חדשות טובות בשבילכם: ניתן לגשת בכל גיל לבחינת הפסיכומטרי, אם כי אנחנו ממליצים לחכות לפחות עד לסוף כיתה י' כדי לשלוט בחומר הבסיסי לבחינה.
איפה לומדים עתודה אקדמית?
הלימודים מתרחשים באוניברסיטאות המובילות בישראל: אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר-אילן, האוניברסיטה העברית, הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת אריאל אוניברסיטת בן גוריון ועוד. במסלול העתודה הרגיל יש אפשרות לעתודאי לבחור מספר מוסדות לימוד לפי העדפתו ולאחר מכן הוא יקבל שיבוץ בהתאם לציוניו. במסלולי העילית הלימודים יתקיימו לרוב באוניברסיטה שבה הפקולטה הרלוונטית היא הנחשבת ביותר.
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר