נשמח לעזור גם לך להצליח!

כמה זמן מראש להתכונן לפסיכומטרי?

לתכנן את לוח הזמנים עם פלקסומטרי מבית ניב רווח

לתכנן את לוח הזמנים עם פלקסומטרי מבית ניב רווח

רבים מהתלמידים שעתידים לגשת לבחינה הפסיכומטרית לא בטוחים כיצד לתכנן את לוח הזמנים שלהם בצורה נכונה, ומתחבטים בשאלות לא פשוטות כמו כמה זמן ללמוד לפסיכומטרי? מה צריך ללמוד בכל יום? כמה שעות לומדים לפסיכומטרי ביום?

על מנת לעזור לכם לעשות קצת סדר בדברים, ריכזנו עבורכם מידע וטיפים מצוינים שיסייעו לכם לתכנן את תקופת הלמידה בצורה יעילה יותר.

התלמידים שלנו למשל מתכננים את לוח הזמנים שלהם בקלות ובמהירות באמצעות מערכת ייחודית שנקראת פלקסומטרי, והיא כלולה בערכת ההכנה לפסיכומטרי של ניב רווח. הפלקסומטרי נועד לעזור לתלמידים להגיע רמת למידה אופטימאלית תוך התחשבות בצרכים, באורח החיים ובקצב האינדיבידואלי של כל אחד מהם. כל תלמיד מזין למערכת כמה זמן נותר לו ללמוד עד מועד הבחינה, ימי חופש שבועיים וכן ימים ספציפיים שבהם לא יוכל ללמוד, ובלחיצת כפתור המערכת מפיקה עבורו לוח זמנים מותאם ומפורט, שמציג באילו סרטוני וידאו עליו לצפות בכל יום ואילו נושאים לתרגל.

check-markלמה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
למה ללמוד דווקא אצל ניב רווח?
ימי לימוד גמישים
שעות לימוד גמישות
אורך הקורס
מתאים גם לחיילים
גם לתלמידי תיכון‎‏
ניב רווח
אתם מחליטים
קורסים אחרים
אחרים מחליטים
כמה זמן ללמוד לפסיכומטרי?

כמה זמן ללמוד לפסיכומטרי?

שאלת השאלות. בגדול – ההמלצה שלנו כצוות המדריכים של ניב רווח פסיכומטרי היא לקבוע מראש תקופה של כחודשיים וחצי עד שלושה חודשים אשר יוקדשו ללמידה. כך למשל, תכנית הלימודים שלנו לבחינה הפסיכומטרית נפרשת על פני 90 ימים. תקופה זו כמובן עשויה להשתנות כתלות בגורמים שונים, כפי שיפורטו מיד, אולם יש לקחת בחשבון כי פרק זמן ארוך יותר עלול להתיש את התלמיד, ופרק זמן קצר יותר עשוי שלא להספיק ללמידת כלל החומר הנדרש, או להצריך ימי למידה ארוכים וממושכים אשר אינם אפקטיביים לאורך זמן.

יש לציין כי ההמלצה שלנו כוללת למידה של מספר שעות מדי יום, בקצב אשר הולך וגובר לקראת מועד הבחינה. זכרו כי בסופו של דבר כמות החומרים שניתן ללמוד מוגבלת וצריך לדעת כיצד לנצל אותם, כך שאין טעם להקצות מספר רב יותר של שעות ללמידה מדי יום.
לא לצבור פערים

לא לצבור פערים

למידה לפסיכומטרי צריכה להיות מאוזנת ושקולה. אמנם, כאמור, קצב הלמידה אמור להתגבר לקראת מועד הבחינה, אולם בכל מקרה, אין ליצור מצב בו תלמדו בחלק מהימים שעה או שעתיים, ולאחר מכן תקצו 10 שעות למידה ביום לצמצום הפערים שנוצרו בניסיון ללמוד את כל החומר למבחן הפסיכומטרי.

יש להיכנס ל"מוד" של למידה ולהתרגל ללמידה יומיומית בקצב אחיד ככל שניתן. אנו מאמינים שזו הדרך הנכונה ביותר להגיע לבחינה הפסיכומטרית מוכנים, מאוזנים ועם די והותר כוחות להתמודד עם החומר.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
עובדים בזמן הלמידה לפסיכומטרי?

עובדים בזמן הלמידה לפסיכומטרי?

אחד השיקולים המשמעותיים ביותר בקביעת משך הזמן הנדרש ללמידה לבחינה, הוא משך הזמן שהתלמיד יכול להקדיש ללמידה, דבר אשר מושפע פעמים רבות מאילוצים כמו עבודה והתחייבויות קודמות. גם אם אתם עובדים כרגע, זכרו שתקופת הלמידה לבחינה הפסיכומטרית מחייבת מכם להתפנות (פיזית ומנטאלית) ללמידה אינטנסיבית, גם אם תמשיכו לעבוד במקביל.

קחו בחשבון שלמידה לפסיכומטרי שנעשית במקביל לעבודה עלולה להתארך, אך הקפידו שלא להאריך אותה יתר על המידה כדי להמשיך לעבוד, שכן במצב כזה תגיעו לבחינה הפסיכומטרית באפיסת כוחות ולאחר למידה שאינה אפקטיבית. עם זאת, אנו ממליצים לא להשתעבד ללמידה בלבד, ודווקא לנסות ולשלב עבודה בזמן הלימודים לפסיכומטרי, אך כאמור - להקפיד שהעבודה לא תשבש לכם את שעות הלמידה ואת לוח הזמנים שבו אתם אמורים לעמוד.
ללמוד ביום או בלילה?

ללמוד ביום או בלילה?

קיימים לא מעט מחקרים המראים כי עבור כל אדם אכן ישנן שעות בהן הוא מתפקד טוב יותר, וכי קיימים "טיפוסי יום" ו"טיפוסי לילה". מחד, אכן כדאי להכיר את עצמכם ולדעת באילו שעות תהיו ערניים ופרודוקטיביים יותר על מנת לתעל את הלמידה.

מאידך, יש לזכור כי המבחן הפסיכומטרי נערך בשעות היום, ועל כן יש להרגיל את הגוף והנפש ללמידה בשעות הבוקר/צהריים, על מנת לתפקד בצורה הטובה ביותר בזמן אמת, דבר המחייב ארגון מחדש של הזמן, פינוי שעות ללמידה בשעות הבוקר והצהריים וקביעת יעדים בהתאם לזמן המוקצב.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
מה לשלב בסדר היום?

מה לשלב בסדר היום?

אנו ממליצים לשלב בסדר היום גם פעילות גופנית אשר תתרום לשחרור המתחים, תשחרר אנדרופינים המשמשים כמשככי הכאבים הטבעיים של הגוף, ותסייע ללמידה פרודוקטיבית יותר.

בנוסף, על סדר היום שלכם לכלול ארוחות מסודרות ומספיק שעות שינה על מנת שתוכלו להיות ערניים וממוקדים בעת הלמידה, ללא צורך בהפסקות אוכל מרובות, המשמשות פעמים רבות כתירוץ לקטוע את הלמידה.
ולסיכום

ולסיכום

  • הקפידו על למידה של כחודשיים וחצי על בסיס של מספר שעות למידה ביום, בהתאם לנקודת הפתיחה ולקצב של כל תלמיד.
  • פנו את עצמכם פיזית ומנטאלית, גם על חשבון התחייבויות קודמות.
  • נסו להרגיל את עצמכם ללמידה בשעות בהן מתקיים המבחן הפסיכומטרי.
  • צרו לכם ימי למידה מאוזנים והימנעו ממרתונים ולמידה אינטנסיבית לאורך זמן.
  • הקפידו לשלב בסדר היום שלכם תזונה נכונה, שינה מספקת ופעילות גופנית.

נסו להקפיד על העצות הנ"ל. המטרה היא כמובן לנסות ולסיים בניסיון הראשון, אך אל תתנו לכך להלחיץ אתכם. תמיד ניתן לגשת שוב ולשפר, כך שאל תתייחסו למועד ספציפי כאל דבר הרה גורל.
בהצלחה!
תלמידים ממליצים על ניב רווח פסיכומטרי
איתמר יקיר - ציון פסיכומטרי 785
785
איתמר יקיר
נועה בוימל - ציון פסיכומטרי 719
719
נועה בוימל
איתי ברקוביץ - ציון פסיכומטרי 769
769
איתי ברקוביץ
שני גריג - ציון פסיכומטרי 714
714
שני גריג
זיו רחמימוב - ציון פסיכומטרי 673
673
זיו רחמימוב
שיר רוזן-צבי - ציון פסיכומטרי 751
751
שיר רוזן-צבי
ליהיא מנחם - ציון פסיכומטרי 735
735
ליהיא מנחם
אתגר פרץ - ציון פסיכומטרי 719
719
אתגר פרץ
שני אמסלם - ציון פסיכומטרי 718
718
שני אמסלם
גדעון חורש - ציון פסיכומטרי 660
660
גדעון חורש
לאה גסמן - ציון פסיכומטרי 769
769
לאה גסמן
לרשימת הממליצים המלאה
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר